----------

----------

2007年吉隆坡公幹之旅(預告篇)

黎緊嘅聽日要去馬來西亞嘅吉隆坡參加一個學術研討會,一去要去五日時間,仲要包括星期六日兩日假期,有D唔抵…..

 

吉隆坡好幾年前參加過鴨仔團去過,印象中冇咩地方好玩,所以今次去嘅心情都唔係好興奮。不過既然一場去到,就冇理由唔趁D空檔時間出去玩下嘅,所以照例上網搵下D旅遊資料。可惜吉隆坡對於港澳人黎講唔算係太heat嘅旅遊地方,口碑都唔係太好,真係彈多讚少

 

好彩最後都係以下兩個分別由香港人Patrick先生同台灣人Eddy先生嘅Blog搵到好詳細嘅吉隆坡自由行介紹。

 

Patrick Ho Blog (不過個網頁好多時會開唔到)
http://www.patrickho.com/travel/KualaLumpur2005/index.jsp

G形神犬Blog
http://www.wretch.cc/blog/edhuang&category_id=6939460

 

另外,再係馬來西亞觀光局網站搵到一D景觀資料。

 

馬來西亞觀光局
http://www.promotemalaysia.com.tw/default.aspx

 

吉隆坡地圖
http://trade.tourism.gov.my//tradeToolbox/files/mapResources/map_Selangor_KualaLumpur.pdf

 

因為預計可以去玩嘅時間唔會太多,所以咁多資料已經足夠啦…

 

大鑊…啱啱係酒店網頁睇到天氣預報,黎緊一星期日日都雷暴,死緊!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2007年吉隆坡公幹之旅(Day 1 - Part 1)

分享這篇文章:

讚好本Blog Facebook專頁

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。

收到您的留言後,小弟會盡快回覆,您可以Bookmark本篇文章,方便之後回來查看回覆 (注意:由於緩存關係,您在本Blog的留言可能不會即時顯示出來。)。 如果無法在Blog內留言,又或者想更快收到回覆,可到本Blog Facebook專頁留言!

為了阻擋垃圾留言,張貼留言前,請先用阿拉伯數字輸入以下數學算式的答案。(注意:輸入驗證碼前,請先按算式右手邊的Reload按鈕更新數學算式,以免因算式過時而出現驗證碼錯誤的情況。)

分享這篇文章:

讚好本Blog Facebook專頁